Vacature: Energiecoach (vrijwilliger)
Vanaf 8 uur per week

De gemeente Steenwijkerland zet samen met de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept energiecoaches in. Deze vrijwilligers geven slimme en gratis bespaartips waarmee mensen energie en dus geld kunnen besparen.

Gezien de torenhoge energieprijzen zijn deze adviezen heel erg welkom. De Stichting Duurzaam Steenwijkerland zoekt dan ook met spoed energiecoaches!

Adviesgesprek
De energiecoaches komen bij de mensen thuis op een moment dat hen goed uitkomt. Samen bekijken ze hun energiegebruik, bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in hun huis, de hoeveelheid water die ze verbruiken, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening.
Op basis daarvan kunnen de energiecoaches een advies op maat geven. Daarbij ligt de focus op het terugdringen van de energierekening, maar er wordt ook gekeken naar andere vragen.
Het onafhankelijke adviesgesprek is een eerste stap en wordt opgevolgd met een uitgebreider advies als bewoners dit willen.

Training
Als energiecoach krijg je een training over energiebesparing, duurzaamheid, financiën, overtuigen en een deel sociale problematiek herkennen. Je plant zelf je werkzaamheden en maakt afspraken met mensen in de gehele gemeente. Bij deze afspraken ga je in duo’s op pad.

Wij zoeken mensen die:

• Interesse hebben in duurzaamheid en energie en zich hierin willen ontwikkelen
  • Zelfstandig zijn
  • Communicatief en sociaal vaardig zijn
  • Het fijn vinden om met mensen in gesprek te gaan en ze te ondersteunen
  • Tenminste twee dagdelen per week beschikbaar zijn

Wij bieden:

• Een opleiding die mooie kansen biedt voor mensen die zich op dit vlak verder willen ontwikkelen
  • Een leuk en enthousiast team
  • Een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding

Vragen? Neem dan contact op met Haaije Koenders op telefoonnummer: 06-36493169. Interesse? Stuur dan je cv en/of een (korte) motivatie naar: info@dzst.nl.