Vacature: Energiecoach (vrijwilliger)
Vanaf 8 uur per week

Steenwijkerland heeft de ambitie een energieneutrale gemeente te worden. Deze ambitie, die samen met inwoners zal worden ingevuld, wordt bereikt door het bestaande energiegebruik te verduurzamen én door het gebruik van energie waar mogelijk te verminderen. Voor dit laatste is het belangrijk dat inwoners worden ondersteund door advies en begeleiding.

Veel inwoners weten niet goed waar te beginnen en wat allemaal invloed heeft op het verbruik. De energiecoach bezoekt hen thuis om in gesprek te gaan en samen te bekijken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Daarbij ligt de focus op het terugdringen van de energierekening, maar wordt ook gekeken naar andere vragen van deze inwoners. Het gesprek is een eerste stap en wordt opgevolgd met een uitgebreider advies als bewoners dit willen. De energiecoach begeleidt dit traject als onafhankelijke adviseur en ontzorgt de inwoners hierin zoveel mogelijk.

Als energiecoach krijg je een training over energiebesparing, duurzaamheid, financiën, overtuigen en een deel sociale problematiek herkennen. Je plant zelf je werkzaamheden en maakt afspraken met mensen in de gehele gemeente. Bij deze afspraken ga je in duo’s op pad.

Wij zoeken mensen die:
Interesse hebben in duurzaamheid en energie en zich hierin willen ontwikkelen
Zelfstandig zijn
Communicatief en sociaal vaardig zijn
Het fijn vinden om met mensen in gesprek te gaan en ze te ondersteunen
Tenminste twee dagdelen per week beschikbaar zijn

Energiecoach (vrijwilliger)
Een opleiding met werkervaring, die mooie kansen biedt voor mensen die zich op dit vlak verder willen ontwikkelen
Een leuk en enthousiast team
Een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding

Vragen? Neem dan contact op met Haaije Koenders op telefoonnummer: 06-36493169. Interesse? Stuur dan je cv en/of een (korte) motivatie naar: haaije.koenders@steenwijkerland.nl