Gastvrouwen en gastheren gezocht voor de Energiewinkel

Steenwijkerland wil in 2050 energieneutraal zijn. Daarom zijn er diverse initiatieven gestart. Bijvoorbeeld de publiekscampagne IK BEGIN!, een initiatief van een groep inwoners uit Steenwijkerland die mensen bewust willen maken van de mogelijkheden om Steenwijkerland energieneutraal te maken, energie te besparen en duurzamer te leven.

Er gaan energiecoaches aan de slag. Dat zijn vrijwilligers die bij mensen thuis het gesprek aangaan en kijken wat mensen kunnen doen om meer energie te besparen en zo een lagere energierekening te krijgen.

Er komt ook een Energiewinkel in Steenwijk. In deze winkel kunnen huiseigenaren en mensen die een huis huren terecht met al hun vragen over energiebesparing, het energiezuinig maken en het verduurzamen van hun woning. Ze kunnen hier veel informatie en advies op maat krijgen. Het wordt ook een plek waar onafhankelijke energiecoöperaties en lokale ondernemers hun producten op het vlak van duurzaamheid kunnen promoten.

Het is de bedoeling dat de winkel ook gebruikt wordt als informatiecentrum voor allerlei lokale initiatieven.
Voor de Energiewinkel zoeken we gastvrouwen en gastheren, voor tenminste twee dagdelen per week.

We zoeken mensen die:
Affiniteit hebben met duurzaamheid en zich daarvoor willen inzetten
Sociale vaardigheden hebben en een klantgerichte houding
Goed in een team kunnen werken

We bieden:
Een leuk team dat zich op een innovatieve manier inzet voor duurzaamheid
Een vrijwilligersvergoeding

Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan ontvangen we graag een mail van je op info@ik-begin.nu. Voor meer informatie kun je bellen met Haaije Koenders, 06 36493169.